Dijital Kaynaklar
Daha önce de bahsettiğim gibi deniz kum, piyasada İngilizce çalışma kaynakları...
Kitapçılarda olan kitapların birçoğunun da elektronik versiyonları mevcut. (Kimi zaman e-kitap olarak satılıyor, çoğu zaman da korsan paylaşım sayfalarından ya da facebook gruplarındaki paylaşımlar üzerinden indirilebiliyor.)
İlk olarak en favori sayfalarımdan başlayalım.
Wikipedia dünyasında kaybolmak ve sürekli "aaa böyle bir şey de mi varmış" demek için mutlaka sayfa sonlarındaki benzer sayfalar ya da aynı kategorideki başka sayfalara da göz atın.
Ayrıca Wikipedia'nın Simple English adı altında ayrı bir makale serisinin de olduğunu bilin. Adından da anlaşılabileceği gibi basitleştirilmiş İngilizce ile yazılan yazılara da mutlaka göz atın.
Wikipedia'nın mobil uygulamasını da oldukça kullanışlı bulduğumu da eklemek isterim.
Wikipedia dışında sık kullandığım iki sayfa daha var: BBC Learning English ve VOA (Voice of America) Learning English gerek web sayfaları olarak gerek mobil uygulamalarıyla son derece kullanışlı. Ancak bu uygulamalarda Türkçe içerik yok. Türkçe tercümelere, karşılaştırmalara ihtiyaç duyuyorsanız bu kaynakları daha sonra kullanmaya başlayabilirsiniz.
Temel seviyeden başlıyorsanız Duolingo uygulamasıyla ücretsiz olarak Türkçe üzerinden İngilizce öğrenmeye başlayabilirsiniz.
Duolingo gibi Busuu, Rosetta Stone, Drops, Memrise gibi popüler uygulamalar da var. Mobil uygulamalarla ilgili ortak sorun uygulamaların ücretsiz başlayıp ek özellikleri için ücret talep ediyor olmaları ya da süre veya içerik olarak limit getirmeleri...
Çalıştıkları kelime ve cümle kalıplarının Türkçe karşılıklarını görerek öğrenmek isteyenler için bu 3 uygulamayı öneriyorum. Ücretsiz versiyonlarını deneyin, fayda görüp görmediğinize kendiniz karar verin.
Dizi, film ve şarkılar üzerinden İngilizcenizi geliştirmek isterseniz: Voscreen, Ororo ve Lyricstraining uygulamalarını öneririm.
Canlı canlı konuşma ve/veya yazışma pratiği yapmak istiyorum diyorsanız bu uygulamalara göz atın.